Vårt ursprung

 

Grundarfamiljen Falk byggde sin första säng redan för över hundra år sedan. Då var det vår sängkonstruktör Håkan Falks farfar, Patrik, som byggde en kombinerad säng och soffa till sig och sin familj i slutet av 1800-talet utanför Orsa i Dalarna.

VAD VI GÖR

Sedan företaget grundades 1993 har vi byggt sängar till globala sängvarumärken, butikskedjor och hotell. Vi bygger ca 25 000 handbyggda sängar om året och idag sker vår tillverkning i en ny fabrik i Viljandi, Estland. En av fördelarna med att äga en sängfabrik är att man kan bygga en säng precis så som man själv vill ha den, utan kompromisser.

Efter många förfrågningar erbjuder vi sedan 2010 också privatkunder att köpa sängar direkt av oss genom vårt showroom. Här ges du möjligheten att köpa samma säng som vi sover på, eller att bygga din egen så som du vill ha den. Sedan 2013 erbjuder vi även möjligheten att köpa våra sängar via webben.

VÅRA SÄNGAR

Vi bygger idag sängar med fokus på komfort, utseende och hållbarhet – hållbarhet över tid och i tillverkningsprocessen hos oss och våra leverantörer. Eftersom alla våra produkter är handgjorda, från montering av basen till sömnad och montering av tyget är varje element är en blandning av hantverk och process för att säkerställa vår höga kvalitet och generösa garantier.

Kvalitet i allt vi gör. Hantverk av högsta kvalitet.
Allt för din komfort och sömn.

HUR VI GÖR DET

För att säkerställa vårt löfte om högkvalitativa sängar så väljer vi trä som vuxit långsamt i ett kallt klimat vilket genererar långa fibrer att användas till träramar. Textilier väljs baserat på hållbarhet, färgäkthet, andningsförmåga och motståndskraft mot noppor och rivning.

Fjäderlager väljs från världens ledande leverantör och monteras för att ge en dynamisk respons på naturliga kroppsrörelser. Naturmaterial såsom Talalay-latex, naturlig latex, ull och bomull används i komfortskikt. De har alla kapaciteten att ge naturens egen bekvämlighet och omfördela kroppsvärmen på grund av sin enastående andningsförmåga.

VÅR AFFÄRSMODELL

Vi har valt att arbeta utan mellanhänder för försäljning eller marknadsföring utan erbjuder våra produkter direkt från tillverkning i fabrik till våra kunder. Våra framgångsfaktorer är prisvärda lyxsängar och nöjda kunder som rekommenderar våra produkter.

MÖJLIGHETER

Vi letar alltid efter nya talanger.

Skicka din ansökan till .

STUDENT

Vi tar oss regelbundet an nya praktikanter på Bed Factory Sweden.

Skicka din ansökan till .